Annonser:

SEVÄRDHETER

Tulum – Mayaruinerna
Mayaruinerna i Tulum är ett stort måste. Man tar sig med lätthet dit med hjälp av buss eller annan kollektivtrafik och inträdet till ruinerna är mycket billigt. Man kan själv få uppleva ruinerna eller få hjälp av en guide som tar dig med på en rundtur. Det är mycket vackra områden med historiska byggnader men lite skugga, varför hatt kan vara ett gott tips.

Tulum – Lilli’s Rent A Bike
Det finns cykelleder runtomkring på Tulum och cykel är det perfekta färdmedlet att upptäcka natur och kultur och miljö på Tulum. På Lilli’s Rent A bike hyr man enkelt en cykel och tar sig med lika stor lätthet till stranden, staden eller de mindre stadsdelarna samt mayaruiner.

Cancún – Delphinus
För den äventyrlige som vill simma med delfiner är nöjesparken Delphinus platsen att befinna sig på. I parken finns ansvarsfulla guider och personal som noggrannt går igenom hur man gör och uppför sig, samt instruerar i dykarkonsten tillsammans med de magnifika djuren. Just den här parken anses vara en av de världsledande och erbjuder som den enda parken i världen ”Dolphin Trek”, vilket är ett alldeles särskilt sätt att dyka med delfiner.

Cancún – Aissa Charter Fishing
För den fiskeintresserade är detta ett fanastiskt äventyr. Sportfiske i Mexico liknar ingenting annat och de varma vattnen mellan Isla Mujeres och Cancún är som gjorda för ett rikt marinliv och erbjuder mängder av olika sorters fiskar. Många fiskare från olika delar av världen söker sig just hit. Man åker på en gemensam båtresa ihop med ett gäng om upp till 12 passagerare, och båten är givetvis utrustad med säkerhetutrustning och engagerad, kunnig personal som lär ut allt man behöver veta om att fiska i de rika vattnet.

Akumal – Jungle Tour
I Akumal kan man ta en djungeltur med Aktun Chen Dry Cave and Jungle Tour. Man får beskåda en vacker grotta och man kommer så nära ”dry cave diving” man bara kan utan att för den sakens skull befinna sig under vatten. I grottan får man se en mängd olika uppsättningar och sorters stalaktikter och det finns en hel del apor där dessutom.

Akumal – Xcaret
Xcaret är en av de största ekologiska parkerna längs hela kusten Akumal och ett besök i parken kräver allra helst en heldag. Här finns ett otal saker att göra, så som till exempel snorkla, uppleva ett stort akvarium, fjärilssafari, jaguarer och andra stora kattdjur, samt sköldpaddor och mayaruiner. Man få även simma med delfiner om man vill och bada längs stränderna. På nätterna kan man också få sig en upplevelse då man får vara med om ceremonidanser och gå på Indiana-Jones-upptäcksfärer i grottor.

Kommentarer inaktiverade.