Annonser:

SHOPPING

Det finns en hel uppsjö av möjligheter för den som vill partaja hela nätterna eller gå loss med plånboken och spendera lite pengar på kläder och andra souvernier. Mexiko är dessutom känt för att vara en livlig stad och det är aldrig långt till en affär eller barhäng. Det finns allt ifrån trendiga modebutiker till marknader och shoppingcentran. Helt enkelt shopping för alla smaker.

Några väl värda områden att besöka är dock Centro Historicó, La Sona Rosa och Polanco som anses vara populära turistmål vad gäller shopping och flanör. Det största shoppingcentrat i Mexico City är Sanborns, Liverpool och Palacio de Hierro. House of Tiles, som ligger mellan Avenida Cinco de Mayo och Avenida Madero, är en vacker byggnad från år 1596. I Latinamerika däremot, är Centro Santa Fe, det största shoppingcentret och erbjuder närmare 300 affärer till antalet och dessutom restauranger boutiques, biografer och barnvänliga lekparker. Fler möjligheter till shopping är coola Condesa och det klassiska Centro Historico där dessutom konst- och hantverksmarknaden Mercado ligger. Dyrare butiker går att finna i området Altavista.

Zona Rosa heter det stora nöjesdistriktet i Mexiko och där spenderar förmodligen merparten av turisterna en hel del av sin tid när de väl är på besök. Hela landet och givetvis också huvudstaden Mexico City fullkomligt bubblar av nöjen och uteliv och vill man alltså ta del av detta är det Zona Rosa som rekommenderas. Fler områden att lägga på minnet när det gäller klubbliv, barer och pubar är exempelvis San Angel, Coyoacán, Polanco och Condesa som alla ligger i närheten

Kommentarer inaktiverade.